Uitslag Minioren 5 oktober 2014 in Veldhoven

Voor drie zwemmers, hun coach en ouders was het zondag 5 oktober vroeg dag. Er stond namelijk een miniorenwedstrijd in Veldhoven op het programma. Miranda Janssen kwam in actie als official, terwijl Selina Janssen haar debuut als coach maakte.
En dat was een mooi debuut, want haar zusje Naomi zwom bij de minioren 5 op de 100 meter schoolslag maar liefst twee persoonlijke records. Na 50 meter was ze één en een kwart tel sneller dan haar oude toptijd en na 100 meter was ze ruim twee tellen sneller dan ooit. Met 1.54.91 eindigde ze als elfde. Op de 100 vrij verbeterde ze haar PR met bijna een seconde en eindigde ze als zevende. Op de 100 rug bleef ze weliswaar iets boven haar toptijd, maar ze eindigde wel als vijfde.

Mathijs vd Oever kwam als eerste uit op de 200 meter rugslag, maar bij zijn debuut op deze afstand ging er een keerpunt helaas iets niet volgens de regels, waardoor hij werd gediskwalificeerd. Op de 200 school bleef hij iets boven zijn beste tijd en behaalde hij een dertiende plaats. Claartje Rijken zwemt dit seizoen voor het eerst mee met de Minioren-wedstrijden en kende op de 200 school een fantastisch debuut. Ze eindigde namelijk binnen de vier minuten op een knappe achtste plaats.

Uitslagen

Terug naar 'uitslagen wedstrijdzwemmen'